Lastenvaunujen varusteet

Lastenvaunuihin ja -rattaisiin on saatavilla valtava valikoima erilaisia lisävarusteita, joilla käyttömukavuutta ja jokapäiväistä elämää saadaan paranneltua. Kahden lapsen perheessä vaunuihin asennettava seisomalauta sujuvoittaa liikkumista, ja säänsuojilla vaunut sopeutuvat kaikenlaisiin keleihin. Varusteet voidaan jakaa karkeasti kahteen kategoriaan; niitä on saatavilla sekä malli- ja valmistajakohtaisesti, että universaaleina ratkaisuina, jotka eivät ole lastenvaunujesi mallista riippuvaisia.
 

Säänsuojat lastenvaunuihin.

Ulkona vallitsevan säätilan ei tarvitse rajoittaa liikkumista. Ulkoilu ja arkinen kulkeminen onnistuvat mukavasti, kun pienokaisesi on suojassa aurinkolipan, päivänvarjon tai sateensuojan alla. Sateensuojalla varmistat, että sekä lapsi että itse vaunut pysyvät mukavan kuivina myös koiranilmalla. Valikoimastamme löytyy kattava valikoima erilaisia sateensuojia niin vaunuille, rattaille, kuin vaunukopallekin. 

Etenkin kesän kuumimpina kuukausina hyönteiset voivat kiusata vaunuissa matkustavaa lasta. Matka taittuukin huomattavasti mukavammin, sekä lapsen ja vanhempien hermoja säästäen, kun vaunuihin asennetaan hyönteisverkko. Verkko pitää purevat, inisevät ja muuten ikävät ötökät poissa, mutta lapsella on edelleen hyvä näkyvyys ympäröivään maailmaan.

Aurinkosuoja on monipuolinen jokaisen vuodenajan varuste, sitä tarvitaan keväthankien kirkkaudesta kesän pitkien ja valoisien aikojen kautta syksyn kirpeän aurinkoisiin päiviin. Aurinkosuojan takana lapsen on mukava matkustaa rauhallisesti varjossa, suojassa auringon porottavilta tai häikäiseviltä säteiltä. 

Lämpöpussit ja pehmusteet

Vauvan ja taaperon kanssa kuljettaessa kannattaa pienokaisen olo yrittää tehdä mahdollisimman mukavaksi, jotta matkanteko sujuu kaikkia osapuolia miellyttävästi. Erilaiset pehmusteet ja lämpöpussit vuoraavat vaunuista tai vaunukopasta pehmoisen pesän, jossa pienokainen pysyy lämpimänä kylmemmälläkin säällä. 

Pestäviä pehmusteita on saatavilla esimerkiksi vöihin, jotta ne eivät turhaan paina lasta epämiellyttävästi tai ala hiertää, ja istuinpehmusteen avulla pitkäkin matka taittuu mukavasti. 

Lämpöpussia tarvitaan Suomen olosuhteissa syksystä kevääseen, jotta vältytään palelemiselta. Valikoimastamme löydät lämpöpussin jokaiseen vuoden aikaan, välikausilämpöpussit toimivat hyvin syksyllä ja keväällä, talvi- ja untuvalämpöpussit puolestaan on suunniteltu kovemmille pakkaskeleille. Suurin osa tarjolla olevista lämpöpusseista sopii lähes kaikenlaisiin lastenvaunuihin ja -rattaisiin, ja kuoseja löytyy jokaisen vanhemman makuun ja tyyliin.

Tyypillisesti lämpöpussit soveltuvat vastasyntyneestä n. 3 vuoden ikään saakka ja tällaiset pussit on useimmiten varusteltu läpiviennillä 5-pistevaljaita varten. Saatavilla on myös pienempiä lämpöpusseja, jotka sujahtavat vaivattomasti vaunukoppaan tai turvakaukaloon.

Muut varusteet

Lisätilaa omille ja lapsesi tavaroille luot helposti kätevän hoitolaukun avulla. Hoitolaukkuun sujahtavat niin pienokaisen eväät, vaipat ja harsoliinat, kuin vanhemman lompakko, avaimet ja muu tarvittava. Hoitolaukkujen väri- ja mallivalikoima on laaja, joten löydät varmasti itselle mieluisan vaihtoehdon.

Vaunuihin on saatavilla myös helposti kiinnittyviä muki- ja säilytystelineitä.

Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman lastenvaunujen lisävarusteita

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart