Lastenvaunut

Lastenvaunussa lapsi matkustaa arkena turvallisesti

Valitse perheesi arkeen sopivat lastenvaunut

Lastenvaunut ovat yksi ensimmäisiä ja tärkeimpiä hankintoja, joita tehdään uuden perheenjäsenen saapuessa maailmaan. Laadukkaat ja perheen tarpeita vastaavat lastenvaunut helpottavat arjessa toimimista tekemällä erilaisissa ympäristöissä, kulkuvälineissä ja sääolosuhteissa liikkumisesta helppoa ja sujuvaa. Sopivia lastenvaunuja valitessa vanhempien kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti siihen, millaisessa ympäristössä ja maastossa perhe pääosin liikkuu. Entä käytetäänkö pidemmillä matkoilla omaa autoa, vai julkisia kulkuneuvoja? Myös erilaisien lisäominaisuuksien tarpeellisuutta kannattaa pohtia. Millaisia säätömahdollisuuksia vaunuilta vaaditaan, tai onko niiden oltava tarvittaessa pienempään kokoon taittuvat? Tärkeimpien perusominaisuuksien lisäksi lastenvaunuja on mahdollista muokata tarkemmin perheen tarpeita vastaavaksi erilaisten lisävarusteiden, kuten kantokoppien, sade- ja aurinkosuojien, sekä hoitotarvikelaukkujen avulla. Koska lastenvaunujen valikoima ja tarjonta on nykypäivänä valtavaa, on syytä käyttää aikaa ja harkintaa ennen lopullisen ostopäätöksen tekoa. Millaiset renkaat vaunuissa tulisi olla? Entä ovatko jarrut helppokäyttöiset? Millaiset turvavyöt vaunuissa on? Saako selkänojan asentoa säädeltyä? Nämä ovat vain muutamia peruskysymyksiä, joiden pohtimisesta lastenvaunujen hankintaprosessi kannattaa aloittaa. Monipuolisilla yhdistelmävaunuilla lapsiperhe pärjää pitkään. Vauvan ensimmäisten kuukausien ajaksi yhdistelmävaunuissa voidaan käyttää kantokoppaa, jossa pikkuinen matkustaa makuuasennossa. Lapsen kasvaessa yhdistelmävaunut muuntautuvat kätevästi rattaiksi. Sisaristuimen avulla samoissa lastenvaunuissa, niin sanotuissa tuplavaunuissa, matkustaa kätevästi kaksikin lasta. Kolmipyörävaunut ovat ketterät myös haastavammissa maasto-olosuhteissa ja helposti työnnettävissä yhdelläkin kädellä, mutta voivat ahtaissa paikoissa hankalat usein suuremman kokonsa ja painavamman rakenteensa takia. Nelipyörävaunut ovat puolestaan kooltaan kompaktit, mutta saattavat olla ”ajo-ominaisuuksiltaan” lievästi kolmipyörävaunuja kankeammat.

Tarjoamme kattavan valikoiman monipuolisia lastenvaunuja

Nykyaikaiset lastenvaunut tekevät lapsen tai lasten kanssa liikkumisesta helppoa, sillä ne ovat rakenteeltaan kevyitä, ja ominaisuuksiltaan muokattavissa parhaan mahdollisen ergonomian saavuttamiseksi. Lisäominaisuuksien ja -varusteiden avulla käyttömukavuutta saadaan lisättyä entisestään, aina kulloisenkin tilanteen vaatimusten mukaan.
Lastenvaunuja kannattaa mahdollisuuksien mukaan käydä koeajamassa ennen lopullisen ostopäätöksen tekoa. Vain kokeilemalla saadaan luotettava tuntuma vaunujen ominaisuuksiin ja nähdään, vastaako mielikuvissa täydellinen malli käyttötarpeita myös todellisuudessa.
Valikoimastamme löydät laadukkaat lastenvaunut usealta eri valmistajalta, kuten Bugaboo, Mountain Buggy, Britax, Cybex ja Silver Cross. Autamme mielellämme juuri sinulle ja lapsellesi sopivien vaunujen valinnassa, ota yhteyttä!

Vaunu-aitan verkkokauppa helpottaa oikean lastenvaunun valintaa

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart